Ruokakuluista säästetty summa tuplasi kotihoidontuen

lapsiperhe ruokakulut
Ruokakulujen hallinta

Teksti tuotu vanhasta blogista. Julkaistu alun perin 29.6.2022.

Mistä motivaatiota ruokasuunnitteluun? 

Sinkkuaikoinani minä, nykyinen ruokabudjettia tarkkaileva perheenäiti, saatoin käyttää nykyisen, koko kuukauden ruokabudjetin yhteen baari-iltaan. Aamulla en todellakaan uskaltanut kurkistaa verkkopankkiin ja kuluttaminen jatkui tilaamalla krapulamätöt. Kaupasta nappasin koriini tasan sen, mitä teki mieli tai minkä esillepanossa oli parhaiten onnistuttu. Hieman ahdistaa ajatella sitä hukatun rahan ja syntyneen hävikin määrää... 

Oma motivaationi aloittaa, oli arjen helppous, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio sekä tietenkin, raha. 

Kun toinen lapsemme syntyi vuoden ikäerolla, aloimme haaveilla heidän pidemmästä kotihoidosta. Suunnitelmallisuuden avulla onnistuimme säästämään aivan valtavalta tuntuvan summan rahaa. Tuo raha ei todellakaan säästynyt ihan helposti. Luin kymmeniä eri resepti- ja ravintokirjoja, yksinkertaistaen arkiruokiamme. Kuuntelin podcasteja ja vertailin kilohintoja. Selasin blogeja, Instagram- tilejä ja Marttojen sivuja. Motivaationi vain kasvoi kun huomasin, että säästyneen rahasumman avulla, voimme todella pidentää lastemme kotihoitoa! Ruokakuluista säästetty summa oli suurin piirtein saman suuruinen kuin kotihoidontuki. 

Aloittaminen on vaikeinta, mutta uskon, että motivaatio kasvaa projektin myötä. Pian alkukankeuden jälkeen huomaat, että ruokasuunnittelu todella vaikuttaa arkeesi positiivisesti. Minä en edes muista, milloin olisin miettinyt "mitä tänään syödään?". 


Mikä sinua motivoi? 

  • Motivoiva ja innostava sisältö aiheen ympärillä, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa 
  • Konkreettinen tavoite / määränpää 
    • Säästynyt aika ja raha mielekkäämpään tekemiseen
    • Terveellisempi ja monipuolisempi ruokavalio (sen opettaminen myös lapsille) 
  • Onnistuminen
    • Viime elokuussa keksin itselleni haasteen #edullinenelokuu. Silloin ruokakulumme olivat 300€/kk. Voisitko sinäkin kenties pitää tiukkoja säästöspurtteja? Nopeat tulokset kasvattavat taatusti motivaatiota kohti pidempiaikaista muutosta! 

Olen niin täynnä tietoa ja suunnittelu sujuu jo ruutiinilla, että päätin alkaa auttaa myös muita ruokakulujen ja -suunnittelun kanssa kamppailevia! Avasin Miiala- nimisen verkkokauppani vappuaattona, Miian nimipäivänä. Uskallan siis väittää, että elämme niitä lapsiperheissä tuttuja ruuhkavuosia. Mieheni käy päivätöissä, minä olen päätoiminen yrittäjä ja kaksi alle kolmevuotiasta lastamme ovat edelleen kotihoidossa. 

Kuulen usein, että "minulla ei ole aikaa kokata tai tehdä suunnitelmia". Minulla ei todellakaan olisi aikaa sille, että jättäisin suunnitelmat tekemättä. Tällä hetkellä kiireinen arkemme on siis suurin motivaattorini suunnitelmalliseen arkiruokailuun.

❤ Miia 

Oletko jo tilannut Miialan uutiskirjeen?

Maksuton arkiruokavinkki joka viikko!

Voit peruuttaa uutiskirjeen koska tahansa.