Kuinka minusta tuli arjen ruokahulabaloon kesyttäjä?

arkiruoka lapsiperhe ruokakulut ruokasuunnittelu säästäminen

Teksti tuotu vanhasta blogista. Julkaistu alun perin 28.6.2022.

Tervetuloa Miialaan 

Miiala- nimi on lähtenyt vitsistä, joka liittyy vahvasti parisuhteeseen ja perheen perustamiseen. Miiala nimi on väännös mieheni kotipaikasta, josta ystäväni sitten väänsivät suhteen alkuaikoina vitsiä ”Miiala”. Vitsi muuttui silloisen Helsingissä viihtyvän, kaukosuhteessa elävän uraohjuksen kaveripiirissä ”kotiäidiksi Miialaan”. Silloin tämä nauratti ja oma ajatukseni oli- ei ikinä. Se taisi olla viimeinen kerta kun minä sanoin, ei ikinä. Olen nimittäin ollut kotiäitinä "Miialassa" jo useamman vuoden!

Matka ja muutos, jonka vuoksi blogini on olemassa

Olemme tulleet hyvin toimeen taloudellisesti, muttemme ole olleet säästeliäitä. Pikemminkin kutsuisin meitä todella taitaviksi rahantuhlaajiksi. Itseäni enemmän kuin miestäni. Tuli kuitenkin aika, kun kotihoidontuki tulomuotona alkoi olla ajankohtainen. Olin aina ajatellut, etten mitenkään voi olla lasten kanssa kauaa kotona, koska meillä ei ollut suuria säästöjä. Istuimme mieheni kanssa alas ja kaunistelematta kirjasimme menomme muutaman kuukauden ajalta. Turhan shoppailun jälkeen suurin kuluerä, josta uskoin olevan helppoa säästää, oli ruokakulut. Käytimme ruokaan käsittämättömän summan rahaa.

Aloin koluamaan erilaisia Instagram tilejä, podcasteja ja lukemaan kirjoja säästämisestä. Luin kymmenittäin reseptikirjoja ja testailin erilaisia helppoja arkiruokareseptejä. Inspiroiduin tästä ehkä hieman liikaakin ja keksin omalle perheelleni haasteita, kuten ”edullinen elokuu”. Olen viettänyt lapsuuteni suurtalouskeittiössä äitini mukana, joten sieltä karttuneet perustaidot ovat olleet toki tässä eduksi. 

Säästimme valtavan summan rahaa! Avaan summia varmasti tarkemmin täällä blogissa myöhemmin. Säästö ei näkynyt meillä nälkiintymisenä tai kituuttamisena, vaan suunnitelmallisuutena ja enemmän itse tekemällä. Syömme monipuolista ja terveellistä kotiruokaa. Ruokakuluista syntynyt säästö on osaltaan mahdollistanut meillä lasten kotihoidon jatkumisen. 

Ruokakulut, -suunnitelmat ja lapsiperheen arjenhallinta kuntoon kertaheitolla

Suunnitelmallisuuden avulla, arjen ruokahuolto on helpottunut ja turha pähkäily loppunut. Vuoden ikäerolla syntyneet lapsemme varmistavat kyllä sen, ettei meilläkään ole aina oikea aika kuoria perunoita. Ruokien valmistelu ennakkoon ja helpot, yksinkertaiset reseptit ovat meidän lapsiperhearkemme pelastus! Ruokasuunnittelulla on valtava merkitys ruuhkavuosien arjenhallinnassamme.

Olen intohimoinen innostuja, arjen ruokahulabaloota pyörittävä äiti, vaimo ja tuore yrittäjä. Poikkeuksellisen järjestelmällinen listaihminen, joka suhtautuu terveelliseen arkiruokaan intohimoisesti ja unelmoi aina suurella sydämellä. 

Edes pienen murusen verran helpomman arjen puolesta,

Miia Miialasta ❤

Oletko jo tilannut Miialan uutiskirjeen?

Maksuton arkiruokavinkki joka viikko!

Voit peruuttaa uutiskirjeen koska tahansa.